Zondag 23 juli

via de e-mail

s ochtends vroeg: “Vanmorgen werden we al rond 5 uur gewekt door de vele wandelaars die al vroeg op pad gaan. Wij waren zelf om acht uurklaar om te gaan fietsen. Na 0 km eerst ontbeten. De route voerde naar Villafranca over de vroegere hoofdweg die al bestond in de prehistorie en in gebruik was bij de Romeinen. Ook heeft Karel de Grote er gebruik van gemaakt met zijn legers. Ik moest toen ineens denken aan het paard waarop Karel gezeten heeft tijdens zijn tochten. Dat zullen er ongetwijfeld meerdere geweest zijn, maar toch hebben die beestjes heel wat kilometers moeten lopen. Even dacht ik ook aan de meisjes die vanuit Berg en Dal te paard vertrokken zijn in mei. Zijn ze nog steeds bezig? Waar zouden ze dan nu zijn? Wij hebben ze in elk geval niet gezien.

Na 20 km zaten de gemakkelijke kilometers erop. Ons routeboekje geeft dan ook aan: Een goede raad, begin uitgerust aan de ruim 30km lange klim naar Cebreiro, want deze wordt het laatste deel pittig en valt te vergelijken met de Roelandspas. Het begon met 7%, om uiteindelijk vlak voor de top nog 2,5km tegen de 10% aan te zitten. Als je zo steeds naar de grond kijkt tijdens het klimmen, dan valt je op wat er allemaal op het wegdek loopt. Vandaag viel me een salamanderachtig beest op van een 20cm lang met een rode rug. Verder veel sprinkhanen of krekels. Ook de nodige slangevellen liggen op de grond. Die zullen wel doodgereden zijn denk ik dan net als de vele egels die ook hier regelmatig het wegdek ontsieren. Het kan natuurlijk ook zijn dat het van het vervellen is.

Hoe vermoeider je wordt, hoe vaker je met de fiets even uit balans raakt. Dat gaat gelukkig altijd goed, alhoewel ze hier veel betonnen greppels hebben. Soms is het wel balanceren op het randje, maar als het dan weer goed afloopt dan is het weer snel vergeten. Vandaag ging het helaas mis. Over het randje en dan beland je zo midden in de betonnen greppel. Het is dan even lastig om de fiets met kar er weer uit te krijgen. De afdaling was weer heerlijk- Met de wielrenfiets zou 90 per uur haalbaar zijn geweest, maar met onze combinatie vond ik 68,6 al een behoorlijke snelheid.

Beppie had vandaag geen zin om te slapen in een ruimte met een 70tal stapelbedden. Dan maar weer verder gefietst. Midden in de bush was een plaats voor € 69,-. Er was dan echter geen mogelijkheid om te eten. De derde plaats was wel geschikt. Een Alberge in Sarria waar ze om zeven uur hopelijk lekker avondeten serveren voor een pelgrimsprijs. We hebben dan deze dag weer een flinke afstand afgelegd. 101km. Ons totaal komt daarmee in 23 dagen op 2281km.

Nog 130 heuvelachtige kilometers en dan hebben we ons eindpunt bereikt. Veel sneller dan we vooraf gedacht hadden. Misschien krijgen we dan nog wat mee van de jaarlijkse feesten in Santiago!

Dit was weer genoeg voor vandaag. Tot het volgende bericht.”

Plaats een comment bij dit nieuwsbericht

Posted by Tilly en Sjef Schmiermann on
Geplaatst op 24-07-2006 om 08:57:20

Beppie en Leon,

hoed af voor jullie pelgrimage naar Santiago de Compostela. Van harte wensen we jullie een succesvol verloop van de hele expeditie toe!

Tilly en Sjef Schmiermann
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)

Please type the letters and numbers shown in the image.Captcha Code