Dinsdag 11 juli

Na drie dagen stilte eindelijk weer een nieuw bericht!

Na zaterdag 8 juli waren er geen nieuwe berichten meer ontvangen van Leon en Beppie. De telefoon was niet bereikbaar, dus zeer waarschijnlijk hebben ze problemen gehad met het opladen van de telefoon. Vandaag kwam er eindelijk weer bericht, over de afgelopen drie dagen! Waarom er een tijdelijke pauze tussen de berichten zat is niet duidelijk.

img019.jpgZondag 9 juli 2006: “Het wordt weer steeds warmer. De natuurlijk is echt prachtig en er wordt ondertussen veel graan gemaaid. We worden steeds sneller moe. In de middag moet mam elk half uur van de fiets. Met mam haar bibs valt het ondertussen goed mee, het is dan ook merkbaar dat het fietsen in dat opzicht begint te wennen. Er zijn wel veel insecten op de weg, vooral als je moe wordt en naar beneden kijkt merk je hoeveel er zitten. Veel mensen spreken ons aan als we ergens stilstaan. De municipalcamping in Chatellereault was deze keer lastig te vinden. Het bleek uiteindelijk een mooie camping met veel Nederlanders. Er was voor een tv gezorgd voor de liefhebbers, om de voetbal te kunnen volgen! Ik heb heel even gekeken en net in die paar minuten werd Zidane terecht van het veld gestuurd. We hebben vandaag 104 kilometer gefietst en komen nu op een totaal van 954 kilometer uit.

Maandag 10 juli 2006: “Vandaag naar Asnois. Het was meer klimwerk dan we gedacht hadden en het was te warm voor Bep. We hebben vaak stilgestaan en de kaart was moeilijk te lezen. Steeds regelmatiger moet ze even de benen van de trappers houden en het wordt zoals verwacht dan ook steeds lastiger om de 100 kilometer per dag te halen. We staan nu rustig en alleen bij een boer na weer een dag van 104 kilometer. Het totaal na tien dagen is nu 1058 kilometer. Toen we de 1000 kilometer bereikt hadden, dat was 8 kilometer voorbij Poitiers, hebben we even stilgestaan.

Dinsdag 11 juli 2006: “Het was wederom lastig door de warmte. Om 7u waren we wakker en om 9u zaten we weer op de fiets. Vroeg starten is de enige manier om nog een beetje buiten de hitte te kunnen fietsen. Om 13u hebben we dan ook een uur geslapen op een bankje in de schaduw. Dat deed erg goed! In totaal vandaag 89 kilometer gefietst, wat ons op een totaal van 1147 brengt. We hebben ’s avonds in een Guite d’Hote (Bed & Breakfast) geslapen. Het was weliswaar duur, maar wel een keer heerlijk, bovendien kregen we een goed uitgebreid ontbijt!

Plaats een comment bij dit nieuwsbericht

Posted by Josette on
Geplaatst op 09-07-2006 om 08:25:17

Hallo Beppie en Leon
Wat leuk om site te lezen. De voorbereidingen, de historie en natuurlijk jullie reisverslag. Jullie reis is heel anders dan onze reis vorig jaar. wij zijn in Tours geweest en ook in St Jean. Jullie fietsen wel erg veel. Nemen jullie nooi een rustdag? Ik vind het knap. Nog heel veel fietsplezier. Lieve groet Josette
Posted by Ton en Toska on
Geplaatst op 11-07-2006 om 14:01:09

Dag Beppie en Leon,
Dit berichtje komt uit Zuid-Frankrijk. Wij groeten jullie hartelijk en wensen jullie veel succes bij het bereiken van Santiago de compostella.
Posted by Henk en Ans on
Geplaatst op 11-07-2006 om 22:35:25

Hoi Leon en Beppie.
Mede namens de Werkenrode loopgroep heel veel succes en fietsplezier.Leon we missen je nu al.
groeten Ans en Henk

PS.Leon heb je al hardgelopen?
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)

Please type the letters and numbers shown in the image.Captcha Code