Dinsdag 4 juli

St Quentin, maar waar is die bril?

img011.jpg“We zijn nu in St. Quentin. De tour komt hier morgen aan. Het is nu volop aan het onweren. Zonder regen gelukkig, maar wel flinke klappen! We zijn toch maar in een jeugdherberg gegaan. ’s Nachts in de regen in een tent is ook niets. We kunnen nog steeds geen mail versturen met de ‘Treo’, maar via de sms kunnen we in ieder geval wat laten weten. Het uitgebreide verslag komt per post naar Groesbeek.

We zijn gisteren bij tante Yvonne pas om 12.45u vertrokken. Het was er heel gezellig! De fietspaden in België zijn erg slecht. Er was veel aanspraak onderweg en dat valt niet altijd mee tijdens het fietsen.

img012.jpgVandaag kwam er een man van ongeveer 65 jaar aanrijden, stapt af en komt een vijftal minuten bij ons staan kletsen. Wel leuk overigens, maar het is al drie dagen een sauna en vooral als je even pauze houdt. Dus even de bril af door al het gezweet. Vervolgens rijden we weg, terwijl de bril van Leon nog op de rand van het asfalt ligt. Een paar kilometer verder gemerkt, direct omgekeerd en na een tijd zoeken gelukkig teruggevonden in het gras! Wel een beetje beschadigd, maar in ieder geval de bril terug. Bij een volgende pauze, je raad het al, weer de bril laten liggen. Pas tien kilometer verderop in de gaten. We zijn niet meer teruggefietst, want het onweer begon al te dreigen. We hebben nu 416 kilometer afgelegd in 4 dagen.”

img013.jpg“In de jeugdherberg in St. Quentin waren twee jongens van 22 jaar uit Singapore. Ze waren naar Zweden gevlogen, hebben daar twee fietsen gekocht en zijn via Denemarken, Duitsland, Nederland en België naar St. Quentin gefietst. In Nederland zijn ze zelfs bij het openlucht museum geweest en via Kinderdijk naar Breda gereden. Vlak voor St. Quentin was een van hen gevallen. Ze willen nu de fietsen verkopen en naar Parijs reizen. Vanuit Parijs kunnen ze dan weer naar huis. Ze vroegen van alles, ze vonden de fiets tof en wilden weten hoe oud we waren. En natuurlijk moesten we kort de geschiedenis van ons land vertellen. Het was er heel leuk, maar we moesten alles in het Engels vertellen. Leon en ik mochten op dezelfde kamer slapen, op de meisjesafdeling. Er was verder niemand op die afdeling, dus maakten ze daar geen probleem van.”

Plaats een comment bij dit nieuwsbericht

Posted by Hans en Dieuwke on
Geplaatst op 05-07-2006 om 00:14:16

Beste Leon en Beppie het is hier op dit moment ook zonder te fietsen erg warm,dus het lijkt mij een aardige opgave.
Ik hoop dat jullie een goede tocht en gezellige tijd samen hebben.Wij hebben ook nog een leuke verrassing na de vakantie,

Groeten en succes Hans en Dieuwke.
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)

Please type the letters and numbers shown in the image.Captcha Code